21-08-10

Drôme

 

Zeventien heerlijke dagen.

Weg van de wereld, in een kleine microcosmos.

Een prachtcamping in Saou in de Drôme.

Goed weer (buiten één krachtig onweer - met in mijn armen springende echtgenote - en één regendag).

Heerlijke sfeer.

Toffe dingen gedaan.

Genoten, quoi? :-)

 

 

Zeventien dagen buiten leven.

Rustig opstaan, naar de bakker wandelen, vers brood.

Leuke uitstapjes, heerlijk niksdoen, zwemmeke...

Er zijn ergere dingen in het leven.

 

We genoten vooral ook van mekaar, het samen zijn, het niets moeten, het gezelschap, ...

 

Topmomenten?

IMG_1958.JPGDe wandeling die we deden. De camping ligt aan de voet van een berg van tegen de negenhonderd meter op ongeveer driehonderdvijftig meter. We klommen helemaal naar boven, en dan uiteraard weer naar beneden (gelukkig langs een veel minder steile weg). Ongeveer zes uur en half onderweg. Alle zes in topvorm... en ook heel blij wanneer we weer thuis kwamen. Vanaf die moment zagen we de berg heel anders.

 

 

 

 

Het onverwachte bezoek van onze geweldige vrienden uit Zwolle. De dag na onze geweldige wandeling zagen we tijdens het middageten plots vier paar benen onder onze tarp verschijnen. Deze behoorden toe aan vrienden die we acht jaar geleden ook in de Drôme leerden kennen, waar we vier jaar geleden op dezelfde camping hadden gestaan en die deze zomer in de Provence logeerden. Tijdens hun terugrit kregen ze een fijne ingeving. Ze bleven twee nachtjes en dat was heel erg leuk. De kinderen vonden het geweldig om samen te kunnen spelen en wij genoten ervan om samen een Clairette of een Markus-biertje te drinken 's avonds. Echt een toffe verrassing.

IMG_1584.JPG

 

Het Middeleeuws feest in Bourdeaux. Heel het dorp was omgetoverd in Middeleeuwse sferen. We hebben met echte bogen geschoten, een roofvogelshow met onder andere een valk, een gier en een Amerikaanse arend gezien, ridders en tamboers gezien, een prachtige Middeleeuwse stoet gezien en als klap op de vuurpijl - let op de geweldige woordspeling - genoten onze kids van hun eerste vuurwerk. Met de oude stad als decor was er een prachtig klank- en lichtspel dat onze kinderen met open monden gadesloegen. Heerlijk om te zien!

 

Daarnaast een heerlijke pizza-avond (op de camping staat een echte pizzaoven die met hout gestookt wordt) waar we zelf pizza mochten maken en bakken en waar ondergetekende het lumineuze idee kreeg om als dessert een pizza confituur te maken. Deze werd daarna nog minstens tien maal nagemaakt, zodat iedereen meer dan genoeg gegeten had.

 

IMG_1922.JPG

 

 

Het zwembad verdient ook een afzonderlijke vermelding. Het ligt halverwege de berg en het uitzicht is fenomenaal. Ik heb er vooral van genoten op een avond helemaal alleen de zon te zien ondergaan. Close to heaven!

 

 

 

 

Het doet vreemd aan weer thuis te zijn.

Gelukkig is het weer hier nu ook geweldig.

Gisteren de traditionele wat warrige eerste dag thuis: opruimen, wassen, tent ontplooien - laten luchten - weer opplooien, kinderen die hun draai weer wat zoeken, ...

Vanavond naar een heerlijke barbecue bij vrienden, morgen een rustig dagje thuis en dan weer helemaal het "echte" leven induiken.

Het wordt wennen.

Maar maandag is nog heel ver weg...

 

 

 

 

 

01-08-10

Inderdaad

 

 

De kinderen zijn terug van het scoutskamp.

 

Ik kocht een digitale reflexcamera.

 

We vertrekken dinsdag op vakantie.

 

Sjorbalken zijn steviger dan autoachterruiten.

 

Versgemaakte chocoladesaus is fantastisch lekker.

 

Er wordt vandaag (hopelijk) gebarbecued op verplaatsing.

 

Canada komt steeds dichterbij.

 

Liefde is een rare ziekte.

 

Die van Harry Potter blijven leuke boeken.

 

Geld uitgeven is plezant.

 

Rentenieren blijft mijn droomjob.

 

Fantasie is fantastisch.

 

Regenwaterputten raken leeg.

 

Groen is de kleur van geld.

 

Komkommer is een fantastisch snoepje.

 

Zeven maal acht is zesenvijftig.