17-11-09

Etiquette

 

't Moet er efkes uit: het stukje in Man bijt hond over het feit dat Tia & Kim hun kindjes meehadden bij de koning en de koningin gisteren...

 

Het ging over de etiquette. Dat is een onderwerp waarover ik vroeger in leerlingen- en studentenblaadjes wel eens een artikel schreef. Ik vind hoffelijkheid belangrijk. Menselijkheid acht ik echter minstens even hoog.

 

Als ik de commentaren hoorde (namelijk: het kan toch absoluut niet dat je je kinderen meeneemt naar zo'n gelegenheid), bekroop mij een ambetant gevoel. Ik vond juist knap om te zien dat a) Tia & Kim mensen zijn zoals u en ik en dat b) Albert en Paola zich ook heel menselijk toonden.

 

Ik vond het net een mooi stukje televisie gisteren in het nieuws. Mensen werden als mensen in beeld gebracht. Je zag warmte, tederheid en liefde.

 

En okee, ja, de etiquette zal niet heel erg blij geweest zijn. Maar 't is ook nog niet zo lang geleden dat een regel in de etiquette de volgende was: als je spuwt terwijl je aan tafel zit, spuw dan schuin achter je.

 

Dat waren nog eens tijden...

 

 

 

Commentaren

Klaastijd Heel mooie tijd om op terug te kijken. Wat waren we gelukkig met weinig. We hadden en voelden ook de nestwarmte van het gezin, heel intens. Eén voor allen allen voor één... Hoor wie klopt daar kinderen?

Gepost door: Ratjezoef | 18-11-09

De commentaren zijn gesloten.